Google AdsMet een marktaandeel van bijna 90% op desktop en bijna 99% op smartphones is de zoekmachine van Google in Nederland veruit de meest gebruikte zoekmachine. Omdat zoekmachines daarnaast vaak een cruciale rol spelen in het oriëntatieproces is adverteren binnen de zoekmachine van Google dan ook de ideale manier om met je doelgroep in contact te kom. Voor het adverteren binnen de zoekmachine van Google maak je gebruik van de gratis Google Ads tool.

Google Ads kan je echter inzetten voor meer dan alleen maar Zoek-advertenties binnen de zoekresultaten van Google.

Verschillende Google Ads advertenties

Hieronder alle verschillende Google Ads advertentie mogelijkheden op een rijtje:

  • Zoek advertenties: Zoek (tekst) advertenties worden weergegeven bij de zoekresultaten van de Google zoekmachine. Dit kan zijn bovenaan of onderaan de pagina. Pagina 1, 2 of verder. De exacte locatie hangt af van verschillende factoren waaronder de ingestelde maximale kost per klik en de kwaliteit van de advertentie.
  • Display advertenties: Display advertenties binnen Adwords worden weergegeven binnen het brede display netwerk van Google, bestaande uit websites en apps. Dit kan zowel een tekst advertentie als een banner zijn. Waar je wordt getoond bepaal je zelf.
  • Video advertenties: Met Adwords is het ook mogelijk je bedrijf of product te promoten door middel van video. Video advertenties aangemaakt met Ads worden getoond bij films die zijn geupload bij YouTube. Dit kan dus zijn binnen YouTube, maar video advertenties worden ook getoond als een film is ingesloten op een andere site of binnen een andere app. Zo kan je je advertentie aan een groot publiek tonen bij veel bekeken films, maar ook bij films die precies aansluiten bij een specifieke doelgroep.
  • Google shopping: Verkoop je producten via een webshop dan kan je je producten promoten via Google shopping. Google shopping resultaten worden getoond binnen de zoekresultaten van de Google zoekmachine.
  • App advertenties: Heb je een app en wil je die promoten, ook dan kan je gebruik maken van Ads.

De resultaten van een Ads campagne zijn zeer eenvoudig te meten en deze zijn weer in te zetten om de campagne verder te optimaliseren.

Denk je na over een Google Ads campagne?

Wil je direct zichtbaar op het internet? Met een Google Ads campagne is de kans groot dat je snel met je doelgroep in contact kom. Ik help van strategie tot analyse persoonlijk en doelgericht met het opzetten van je Ads campagne. Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Lees meer over zoekmachine adverteren.