Zoekmachine marketing - Google Bing Yahoo!Als we op internet opzoek gaan naar een product of dienst dan maken we zeer regelmatig gebruik van een zoekmachine, zoals Google, (Microsoft) Bing of Yahoo!. Zoekmachines spelen daarom vaak een cruciale rol in het oriëntatieproces. Het is dan ook belangrijk dat een bedrijf of winkel hier goed gevonden wordt.

Om goed zichtbaar te zijn binnen de resultaten van zoekmachines (pagina 1!), maakt zoekmachine marketing een belangrijke onderdeel uit van de online marketingmix van veel organisaties. Ook goed zichtbaar zijn bij de voor jouw onderneming relevante zoektermen? Zoekmachine marketing biedt de oplossing.

Zoekmachine marketing (SEM)

Door het vaak grote aantal concurrerende website worden de meeste websites niet direct goed zichtbaar binnen zoekmachines bij de voor de organisatie relevante zoektermen. De inzet van zoekmachine marketing is dan essentieel. Om de vindbaarheid van je website of webshop binnen zoekmachines te verbeteren zijn er verschillende opties:

Denk je na over zoekmachine marketing?

Wil je weten hoe je zoekmachine marketing kan inzetten om jouw organisatie beter zichtbaar te maken op zoekmachines? Full service online marketing bureau Michel Mostert helpt met een gepast advies van strategie tot analyse persoonlijk en doelgericht jouw organisatie beter vindbaar te maken op het internet.

Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.


Meest gebruikte zoekmachines

Met een marktaandeel van bijna 90% op desktop en bijna 99% op smartphones is Google in Nederland veruit de meest gebruikte zoekmachine. Gevolgd door Bing van Microsoft met ruim 7% op desktop en Yahoo! met ruim 1%.