Social media - Facebook | LinkedIn | Twitter | InstagramSocial media is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Thuis op de bank, op het station, op het strand, mede door onze smartphone met mobiel internet, is social media altijd om ons heen. Even checken hoe het met onze vrienden gaat, kijken welke evenementen er binnenkort in de buurt zijn, even scrollen door alle interessante vacatures en natuurlijk onze vakantiefoto’s delen met onze vrienden thuis.

Social media is dan ook een niet te missen marketing kanaal voor bedrijven en winkels in zowel B2B als B2C om klanten te bereiken. Maar welk platform past nu het best bij je bedrijf en doelstellingen? En hoe zorg je ervoor dat je je potentiële klanten bereik? Er zijn namelijk verschillende sociale media kanalen die elk een andere invulling hebben. En waarmee je een andere doelgroep kan bereiken.

En hoe zorg je ervoor dat klanten je bericht ook echt lezen? Want een bericht op een social media kanaal plaatsen betekent niet automatisch dat mensen hem ook echt zien. Het inzetten van social media is dan ook meer dan alleen het aanmaken van een account en af en toe een bericht online zetten.

Social media adverteren

Naast de mogelijkheid voor het posten van berichten op je account om zo bestaande volgers te bereiken, kan je social media kanalen als Facebook en LinkedIn ook inzetten voor het bereiken van nieuwe klanten. Door bijvoorbeeld berichten of evenementen te promoten. Zo bereik je meer volgers of trek je meer (nieuwe) bezoekers naar je website.

Bij social media adverteren bepaal je zelf het budget dat je aan je campagne wil uitgeven. Daarnaast bepaal je met doelgroep selectie zelf wie je advertenties te zien krijgen. Je kunt selecteren op bijvoorbeeld leeftijd, geslacht, burgerlijke staat, gezinssituatie, opleiding en stad. Adverteren op social media is dan ook zowel geschikt voor hele brede, wereldwijde, als zeer lokale specifieke, lokale, campagnes.

Denk je na over de inzet van Social Media?

Wil je weten hoe je Social media kan inzetten om jouw organisatie beter zichtbaar te maken op het internet? Full service online marketing bureau Michel Mostert helpt je met een gepast advies van strategie tot analyse persoonlijk en doelgericht jouw organisatie beter online vindbaar te maken.

Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.


Veel gebruikte platformen:

  • Facebook
  • YouTube
  • LinkedIn (b2b)
  • Instagram
  • Twitter
  • Pinterest